Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekenweek | 010 Actueel: Bas Heijne

11 maart 2021 van 19:30 tot 21:00 | €5

Waarom groeit er wantrouwen tegen de wetenschap? Waarom trekken mensen zich steeds minder aan van feiten? Waarom is identiteit zo’n heet hangijzer geworden, in de politiek en in ons eigen leven? Waarom kost het zo veel moeite de zwarte bladzijden van onze geschiedenis onder ogen te zien? Waarom verdwijnt religie niet? Waarom is racisme zo hardnekkig? Hoe komt het dat de mens zowel goedmoedig is als uitermate gewelddadig?

Voor NRC Handelsblad ging essayist Bas Heijne op zoek naar het verhaal achter het dagelijkse rumoer en de krantenkoppen. Voor zijn nieuwe boek Leugen & Waarheid sprak hij met denkers en wetenschappers over grote kwesties die het debat in onze tijd bepalen. Samen vormen deze gesprekken een diepgravend portret van deze verwarrende tijd, waarbij ook de lezer zelf aan het denken wordt gezet.

Liesbeth Levy, directeur van LOKAAL (centrum voor lokale democratie), gaat met Bas Heijne uitgebreid in gesprek over deze kwesties en welke gevolgen deze hebben voor onze vrijheid en democratie.

Over de auteur
Bas Heijne is de auteur van essays als Onredelijkheid (2007), Moeten wij van elkaar houden (2011), Onbehagen (2016 en 2020), Wereldverbeteraars (2017) en Mens/onmens (2019). Hij is verbonden aan NRC Handelsblad. In 2017 kreeg hij de P.C. Hooft-prijs voor zijn gehele oeuvre.

Voorwoord van de Boekenweek
De 86ste Boekenweek vindt dit jaar in de zomer plaats. Van 6 t/m 14 maart is er geen Boekenweek maar wel een week vol boeken: ‘Het voorwoord van de Boekenweek’. In deze week worden tal van (online) activiteiten georganiseerd. Dit alles om lezers op te blijven roepen om hun favoriete boekhandel en bibliotheek te blijven steunen. Het thema van dit jaar is ‘Tweestrijd’.

Toegang
Dit programma is via livestream te volgen. Theatertickets worden later eventueel toegevoegd als de overheidsmaatregelen dat toelaten. Registreer je via Eventbrite voor een livestream-ticket. Je krijgt minimaal een half uur voor aanvang de livestreamlink via e-mail toegestuurd.

  • Toegang: Registreer je voor de livestream. Een ticket kost 5,00 euro.
  • Tickets: Reserveren via Eventbrite (een half uur voor aanvang ontvang je de link)

Gegevens

Datum:
11 maart 2021
Tijd:
19:30 tot 21:00
Kosten:
€5
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-boekenweek-bas-heijne-137757796277