Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cultuur in 010: Subsidiesysteem op de schop?

5 november 2016 van 14:00 tot 15:30 | Gratis

De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) adviseert het stadsbestuur over de verdeling van de kunst- en cultuursubsidies voor de komende vier jaar. Hoe bepaalt de RRKC welke kunst- en cultuurinstellingen wel en welke geen subsidie ‘verdienen’? Waarom wijkt de wethouder soms af van het advies van de RRKC? En hoeveel kan de gemeenteraad nog finetunen? Kortom, wie bepaalt waar het geld terecht komt en waarom? Kan het ook anders en zo ja, hoe dan? En wie verdeelt het cultuurbudget in de andere grote steden?

In aanloop naar de vaststelling van het Cultuurplan 2017-2020 gaan we op 5 november in 010-Actueel in gesprek over de manier waarop kunst- en cultuursubsidies in Rotterdam worden verdeeld. 010-Actueel wordt geleid door Geert Maarse. Te gast o.a. Rento Zoutman (RRKC), Ocker van Munster (Voorzitter Directeurenoverleg Rotterdamse culturele instellingen) en Marjan van Gerwen (Directeur Cultuur Concreet & lid adviescommissie cultuurnota Utrecht 2017 – 2020).

Een inleiding op het gesprek wordt verzorgd door Gepke Bouma. Bouma schreef het boek ‘Een gezond en opgewekt kunstleven. Een studie in kunstbeleid te Rotterdam 1946 – 2011’ en werkt als beleidsadviseur bij de RRKC.

Het Cultuurplan
Het Cultuurplan is het Rotterdamse vierjarige subsidieprogramma voor kunst en cultuur. Instellingen die worden opgenomen in het Cultuurplan ontvangen van de gemeente gedurende vier jaar een jaarlijkse subsidie.

Voor de jaren 2017-2020 is er in Rotterdam een budget van 75,9 miljoen euro te verdelen. 118 organisaties uit de Rotterdamse kunst- en cultuursector vroegen subsidie aan voor het Cultuurplan.

Op 1 juni jl. bracht de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) het Cultuurplanadvies uit, waarin de RRKC het stadsbestuur adviseert over de verdeling van de kunst- en cultuursubsidies voor de komende vier jaar.

Vervolgens stelde het stadsbestuur het Cultuurplan 2017-2020 vast, waarin staat dat aan 83 organisaties subsidie wordt toegekend. Dit Cultuurplan ligt nu voor aan de gemeenteraad, die hierover op 24 november a.s. zal gaan stemmen, met daarbij de definitieve verdeling per instelling.

010-Actueel is hét debatpodium voor iedere Rotterdammer die wil meepraten over actuele Rotterdamse onderwerpen. Er zijn zes 010-Actueeldebatten in een jaar. De debatten vinden plaats in de hal (begane grond) van de Centrale Bibliotheek Rotterdam aan de Hoogstraat.

Gegevens

Datum:
5 november 2016
Tijd:
14:00 tot 15:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Organisatoren

Bibliotheek Rotterdam
LOKAAL

Locatie

Bibliotheek Rotterdam, centrale hal
Hoogstraat 110
Rotterdam,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie