Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

010-Actueel: De Tussenstand

28 mei 2016 van 14:00 tot 16:00 | Gratis

Twee jaar zijn verstreken sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 en het aantreden van het nieuwe college van Rotterdam. Two down, two to go.

Hoe doen de wethouders het? Welke verkiezingsbeloften en wensen zijn vervuld? Welke zijn nu al verbroken? Waarvan hopen de ‘schaduwwethouders’ van Vers Beton nog dat de echte wethouders het gaan waarmaken? Het schaduwcollege maakt de tussenstand op en gaat met de wethouders in debat.

Het schaduwcollege
In 2014, vlak vóór de presentatie van het nieuwe college van Rotterdam, stelde Vers Beton een schaduwcollege samen, met zeven ideale schaduwwethouders. Vers Beton vroeg deze Rotterdammers naar hun visie op hun stad.

Nu, twee jaar later, spreekt Vers Beton een aantal schaduwwethouders opnieuw. Hoe vinden zij dat het nu gaat met de stad? Wat kan beter? Waar moet Rotterdam de komende jaren écht werk van gaan maken?

Te gast: Derk Loorbach (directeur van DRIFT, het onderzoeksinstituut naar transities van de Erasmus Universiteit, schaduwwethouder Decentralisatie en Sociale Zaken), Anke Griffioen (pionier van Vereniging de Binnenweg, eigenaar van Caland/Schoen, bestuurskundige, schaduwwethouder Economie en Bestuurlijke Vernieuwing), Aruna Vermeulen (directeur van het HipHopHuis, schaduwwethouder Kunst en Cultuur), Sandra Phlippen (oud-hoofdredacteur van het Economische Vakblad, schaduwwethouder Financiën), Carolien Dieleman (directeur van het  Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie, schaduwwethouder Jeugd en Onderwijs), Vincent Taapken (oprichter New Industry Development, schaduwwethouder Stedelijke ontwikkeling), Maarten Struijvenberg (wethouder Werkgelegenheid en Economie), Hugo de Jonge (wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg), Joost Eerdmans (wethouder Veiligheid, Handhaving en Buitenruimte), Pex Langenberg (wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur), Adriaan Visser (wethouder Financiën, Organisatie, Haven, Binnenstad en Sport) en Ronald Schneider (wethouder Stedelijke ontwikkeling en Integratie).

De interviews met de schaduwwethouders

Deze interviews monden uit in één groot debat dat LOKAAL in samenwerking met Vers Beton en de Bibliotheek Rotterdam organiseert op  zaterdag 28 mei. Onderwerp: De tussenstand. Hierbij zullen alle wethouders aanwezig zijn.

Dit debat vindt plaats in de centrale hal van de bibliotheek (aanvang 14.00 uur, toegang gratis). De gespreksleiding is in handen van Geert Maarse.

Beeld: Jeroen van de Ruit (alle rechten voorbehouden)

Over Vers Beton
Vers Beton is het online tijdschrift voor de harddenkende Rotterdammer. Vers Beton schrijft over politiek, kunst & cultuur, stedelijke ontwikkeling, wetenschap en economie. Vers Beton is geen platform voor snel nieuws of uitgaanstips, maar een platform voor verdieping, debat en reflectie.

Het tijdschrift is begin 2011 opgericht en wordt gemaakt door een grote groep Rotterdammers die grotendeels op vrijwillige basis bijdragen leveren en heeft zich bewezen als een springplank voor journalistiek talent. Vers Beton staat altijd open voor gastbijdragen.

vb klein

Gegevens

Datum:
28 mei 2016
Tijd:
14:00 tot 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , ,

Organisatoren

LOKAAL
Vers Beton
Bibliotheek Rotterdam

Locatie

Bibliotheek Rotterdam, centrale hal
Hoogstraat 110
Rotterdam,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie